- Autor: keridwen1
- Doba přípravy (min.): 35
- Uživatelský recept
- Porce: 45.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Bílek | 35 |
Žloutek | 20 |
Mouka špaldová celozrnná | 100 |
Mandle | 50 |
Kypřící prášek do pečiva | 5 |
Voda, minerální vody bez příchutě | 50 |
Tvaroh odtučněný průměr | 750 |
Smetana zakysaná 15% | 200 |
Cukor vanilkový | 20 |
Stevia | 4 |
Cukr hnědý (řepný, třtinový) | 50 |
Borůvky | 300 |
Dochucovadla:
vanilka
Energetická hodnota celkem: 8606 kJ
Bílkoviny (g): 133,
Tuky (g): 67,
Sacharidy (g): 229,
SAFA (g): 28,
Cukry (g): 129,
Vláknina (g): 19,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 191 kJ
Bílkoviny (g): 3, Tuky (g): 1.5, Sacharidy (g): 5.1, SAFA (g): 0.6, Cukry (g): 2.9, Vláknina (g): 0.4, Sůl (g): 0
Postup přípravy
Korpus - žĺtka vymiešame s cukrom a vodou, pridáme múku, mandle, prášok do pečiva a sneh. Pečieme vo vyhriatej rúre cca na 200°C. Krém - Najskôr si dáme napučať želatínu, ktorá je určená do krémov. Tvaroh a smotanu vymiešame s vanilkovým cukrom a stéviou do hladka. Napučanú želatínu mierne zohrejeme, aby sa rozpustila, primiešame do nej 2 lyžice krému a celé vmiešame do pripraveného tvarohového krému. Na vychladnutý korpus poukladáme ovocie a zalejeme krémom. Aspoň a 2hod. dáme stuhnúť do chladu. Dobrú chuť!
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.